ماشینسازی اراک از سال 1349با توجه به ابعاد و اهمیت امور مربوط به معادن، بخشی از کارگاه های خود بدین کار اختصاص داد و تا حد زیادی به تامین نیازهای صنایع معدن پرداخت.نکــته جالب توجه در این فرایند، ساخت ماشینآلات مختص هر یک از مراحل کار اعم از وسایل و کشندههای حمل، پایههای نگهدارنده سقف معادن برای جلوگیری از ریزش، خرد کنندهها، سرند نمودن، انتقال موضعی یا فاصله دار و... بودند و در تعداد بیشماری از معادن از جمله معادن یزد، زیراب مازندران، شاهرود، طبس و... فعال بودند. عمده تجهیزات معدن ساخت ماشین سازی اراک عبارت بودند از:
واگنت معدن مهم ترین تجیهز ساخته شده در حوز صنایع فولادی ساخت راکتور احیای آهن اسفنجی برای کارخانه فولاد بوتیای ایرانیان واقع در چترود کرمان می باشد. این تجهیز متعلق به تکنولوژی HYL3 است که برای اولین بار در کشور مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. وزن عملیاتی راکتور حدود 2900 تن می باشد که به صورت عمودی در ارتفاع ۴۵ متری زمین بر روی برج احیا واقع بر روی استراکچر فلزی نصب میشود.این راکتور که برای اولین بار در کشور و چهارمین بار در دنیا توسط صنعتگران ماشین سازی اراک ساخته شده است.
با توجه به توانمندیهای فنی و سیستمی شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک در بخش های طراحی ، ساخت و تولید از جمله ریخته گری و آهنگری، ماشینکاری سنگین و خطوط ذوب، پالایش فولادهای آلیاژی، فورج گرم و عملیات حرارتی و ساخت سازه های دقیق تجهیزات معدنی و فولادی و با توجه به وجود گستره بالای معادن سنگ آهن در کشور و توسعه روز افزون زنجیره ارزش آن، در فولاد که در ردۀ صنایع مادر می باشد و شامل اکتشاف، استخراج، انتقال به واحد های فرآوری، تولید کنسانتره، گندله سازی، آهن اسفنجی، تبدیل به شمش فولاد و نورد است، این شرکت به حوزه طراحی و ساخت تجهیزات دقیق و سنگین مورد نیاز صنایع استخراج و فراوری ورود نموده است.
لذا در نشست های مشترک باسازمانهای مرتبط و نمایندگان این صنایع، تفاهم نامه های همکاری مشترک جهت تامین تجهیزات دقیق و سنگین به شرح زیر به امضاء رسیده است :
با تلاش و برنامه ریزی در این مجموعه صنعتی ، بهمراه تعامل با صاحبان صنایع و سازمانهای هدایت کننده این صنایع، مطمئن به ایجاد تحولات درصنایع مربوطه خواهیم بود و بر این باور هستیم که ما مي توانيم.
در این زمینه یکی از محصولات که به مرحله تولید رسیده است چکش هیدرولیکی می باشد.
چکش هیدرولیکی جهت عملیات حفاری و تخریب در معادن ،پروژه های عمرانی و امدادی مورد استفاده میباشد این دستگاه در اکتشاف، استخراج، سدسازی، راه سازی و راه آهن و تخریب ساختمان و بازگشایی مسیرهای ارتباطی استفاده میشود نیاز سالانه کشورمان به این محصول حداکثر هفتصد دستگاه در سال میباشد که پیش بینی می شود تعداد 300 دستگاه از این محصول طی 5 سال در شرکت ماشین سازی اراک ساخته شود و در حال حاضر با شرکت هوپاد ماشین پیشگام، جهت انتقال تکنولوژی قراردادی در دست اقدام می باشد.
در حال حاضر اولین چکش هیدرولیکی تمام ایرانی «راک پاد» محصول مشترک «هوپاد ماشین» و «ماشین سازی اراک» تولید شده است.
دانش تولید چکشهای هیدرولیکی در حوزه مهندسی مواد و متالوژی و دقت ساخت (تکنولوژی تولید)بسیار دانش پیشرفتهای است. واز آنجا که مهمترین فلز بکار رفته در تولید بدنه چکش های هیدرولیک فولاد است لذا برای تامین فولاد مورد نیاز با توجه به اینکه میزان مصرف در مقایسه با میزان تولید شرکتهای فولادی بالا نبود، سفارش ساخت آن به شرکتهای فولاد سازی اقتصادی نبود، به همین منظور با همکاری تیم مهندسی گروه متالوژی و گروه ماشین و مونتاژ ماشین سازی اراک فولاد مورد نیاز تولید گردید تا یک محصول صدرصد ایرانی روانه بازار شود.
مشخصات فنی
اولین چکش هیدرولیک ساخت ایران (100% مواد اولیه و ساخت داخل)
سایر پروژه های در دست اقدام در حوزه صنایع معدنی و فولاد نام پروژه: ساخت، مونتاژ و نصب نهایی اتوکلاوهای پروژه بتن سبک نام پروژه: طراحی، ساخت، مونتاژ دستگاه حفار چاه نام پروژه: ساخت، مونتاژ و نصب کوره نام پروژه: ساخت و مونتاژ Reformed gas cooler & seal gas cooler پروژه احیا اردبیل و احیا اقلید نام پروژه : ساخت و مونتاژ Seal gas نام پروژه: ساخت و مونتاژ بالمیل تر دانلود کاتالوگ |